Založ si blog

Dieťa, alebo kariéra? ? ?

„Rýchlo sa rozhodnite, či si TO dáte vziať!“ Pamätná veta zaznela z úst gynekológa. Áno, som ešte veľmi mladá… mám celý život pred sebou, ale prečo mi tento neznámy muž, ktorý ma dnes vidí prvý krát (a ja si v kútiku srdca prajem, aby aj naposledy) rozrýva mladý, vystrašený mozog slovami, z ktorých cítim niečo kruté? Prečo práve takáto rada? Veď ja som predsa zdravá žena…moje tehotenstvo nikoho neohrozuje, iba ak moje sny…

Áno… ten gynekológ ma nepoznal, nepoznal moju životnú situáciu, okolnosti, nič. Jediné čo dokázal bola dedukcia, že som ešte veľmi mladá a preto by som sa mala čo najskôr rozhodnúť, či si TO dám vziať. Áno priznávam, bola som nešťastná (v tej chvíli), pretože mi doma na stole ležala pracovná zmluva s nemenovanou firmou, s ktorou som mala spolupracovať pri plošnej reklame ich výrobkov i pri natáčaní televízneho shotu. Môj naivný detský sen začínal mať reálne kontúry. Chýbal už len môj podpis. Prečo? Ten zákerný 8.1 bod zmluvy totiž hovoril: Po dobu 12 mesiacov trvania pracovného pomeru sa modelka zaväzuje, že neotehotnie.

Pero vypadlo z ruky… V hlave znejú prísne slová lekára: „Rýchlo sa rozhodnite… rýchlo… rýchlo…“ Mozog a srdce momentálne neťahajú za jeden koniec povrazu. TO nepočká. TO bude za pár týždňov dokonalé dieťa. Bude veľa, veľa plakať… ale bude sa aj nádherne smiať. Obkaká všetko čo sa mu dostane v nestráženej chvíli do cesty a ty to budeš musieť dať do poriadku… ale keď k tebe natiahne drobné rúčky zaplaví ťa neopísateľný pocit šťastia. A nie je práve šťastie to, po čom všetci túžime?

Na stretnutie s riaditeľom firmy, pre ktorú som mala pracovať som prišla s tehotenskou knižkou v ruke. Zmluva nepodpísaná, no riaditeľ urobil pekné gesto. Nafotili sme aspoň jarnú kolekciu výrobkov… v brušku pokojne spinkalo TO. Na fotkách to nebolo vidieť :o) a ja som si kládla otázku, čo by sa stalo, keby som sa rýchlo rozhodla ZLE? Svet by si kľudne plynul ďalej, no na Zemi by chýbali stopy jedného anjela… A vo mne by umrela matka i žena. Duša by plakala a do kolónky Poslanie ženy, by mi krvavými písmenami vytesala: NESPLNENÉ!

Venované anjelovi k dnešnému sviatku MDD :o)

Jej úsmev bol pre mňa ohníkom, pri ktorom som sa skrehnutá smútkom zohrievala. Jej pohladenie bolo záchranným lanom, ktoré mi zas a znova hádzala, keď som sa topila v oceáne beznádeje. Jej smiech bol pre mňa symfóniou radosti, keď som sa ubitá sebaľútosťou pokúšala zaspať. Jej láska bola krídlami nádeje, keď som sa zmučená bolesťou pokúšala vstať. Ona je, bola a bude prekrásnym darom, ktorý mi Boh zoslal z Neba na Zem… Anjelom, ktorý pohladí, keď hurikán života zaduje bodliaky do srdca, vyťahuje jeden tŕň za druhým už len svojou prítomnosťou… kamarátkou, ktorá pochopí, keď sa všetky ostatné tváre od vás odvracajú… človekom, ktorý povie: „Ľúbim ťa!“ a vy viete, že to nie sú len slová, ale večná pravda.

PS: Tie momenty, keď som sa vracala z práce domov a ona sa mi zavesila na krk ako náhrdelník, ktorý som zo seba hodiny nemohla striasť, mi vždy aj po rokoch vyčarujú úsmev na perách. Dieťa je pre matku tým najvzácnejším príveskom, aký môže na svojom krku nosiť…  Ľúbim ťa anjelik!

Otvorený list kapitánovi lode- Igorovi

29.11.2020

Milý pán Igor Matovič, kapitán lode Slovensko! S nesmiernou radosťou som si vypočula Vašu odpoveď na otázku: Keď príde na Slovensko očkovacia látka, dáte sa ako prvý zaočkovať, ako vzor všetkým, verejne spolu so svojou rodinou a následne aj s celou vládou? Hoci ste sa šalamúnsky vyhli časti odpovede, nevadí. Odpovedali ste sám za seba, čo bolo v podstate [...]

Ceduľovému šašovi z Trnavy došli tabuľky a transparenty, keď sa jedná o Kisku?

24.02.2020

Nebude štyridsať tlačoviek a protesty v Poprade, v ktorom vyvádzala pozemková mafia? Teraz sa opäť ukázala v celej nahote morálna hniloba tohto pomäteného ašpiranta na premiéra. Takýto selektívny je ten jeho boj proti zlodejinám, keď sa jedná o kamoša, s ktorým už zostavuje vládu. V takom prípade nevadí nič, aj keby ukradol celú Karpatskú kotlinu, no ak sa jedná [...]

Užitoční idioti, klamári, zlodeji a zradcovia by chceli vládnuť na Slovensku

17.02.2020

Masky padli dole a odkryli v celej kráse vredy spoločnosti. Nie je to zas tak dávno, keď sa na Slovensku udialo niečo, čo vyzlieklo celkom donaha šašov, poskokov cudzej mocnosti, klamárov, lúzrov, ktorí nie sú schopní legitímnou cestou získať moc v našej krajine… V tej dobe sa vo veľkom odkrývala ich morálna hniloba, stačilo len pozorne vnímať reakcie [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 607428x
Priemerná čítanosť článkov: 15985x

Autor blogu

Kategórie