Založ si blog

Rozhovor s Mariánom Hossom a jeho pozvánka na oslavu so Stanley Cupom. ..

Ahoj Marián! Odkedy nás opustil Pali Demitra mám pocit, že sa mnohým ľuďom no zvlášť hokejistom, ktorí ho osobne poznali, pomenili hodnoty a priority. Akoby tu zanechal neviditeľnú stopu smeru, ktorým by sme mali kráčať. Pociťoval si to aj ty tak nejako?

Zaujímavá otázka… Život je tak rýchly, a keď sa takáto tragédia stane, tak sa odrazu zastavíš a veľa vecí prehodnotíš. Uvedomíš si, že sa zbytočne za niečím ženieme, lebo sa to môže v jedinej sekunde všetko od základu zmeniť. Treba žiť život v prítomnosti a vážiť si každej maličkosti, ktorá nám je dopriata.

Veríš v nesmrteľnosť nejakej ľudskej podstaty, či už to nazveme dušou, alebo vedomím? Že by mohlo existovať niečo medzi Nebom a Zemou, čo nezomiera spolu s hmotným telom?

Tak nad týmto sa vôbec nezamýšľam. Možno v budúcnosti :o)

Čo tvoja viera? Veríš v niečo?

Som katolík, verím v Boha… Viera mi pomáha, či už v športe, alebo celkovo v živote.

Využívaš nejaký druh meditácie, alebo niečoho obdobného, čo ti pomáha pri sústredení sa pred náročným zápasom?

Mám takú svoju rutinu, ktorou sa pripravujem na zápas. Skôr by sa to dalo nazvať takým uvoľnením sa, vypúšťaním myšlienok na dôležitosť zápasu… Snažím sa ho vnímať ako hru z detských čias, keď sme sa bez stresu a psychickej záťaže naháňali po ľade. Potom to ide najľahšie… Mimo sezóny si rád očistím hlavu prechádzkou pri golfe, alebo len tak v lese. Vychutnávam si tie pekné okamihy života.

Pokora by mala ísť ruka v ruke s úspechom. Nezmenili ťa nejako úspech, či prílišný záujem o tvoju osobu?

Nemyslím si, že by ma úspech nejako zmenil. Najlepšie by to vedeli zrejme potvrdiť ľudia, ktorí ma poznali predtým aj teraz. Vážim si pokorných ľudí a aj svoje deti budem určite viesť k správnym hodnotám, ku ktorým pokora určite patrí…

Si otcom dvoch krásnych dcérok. Máš na ne dostatočný čas, alebo si do budúcna plánuješ, že im všetko vynahradíš?

Čas mám dosť limitovaný kvôli kariére, ale keď ten kolotoč skončí, tak sa im plánujem venovať intenzívnejšie… Teším sa na to obdobie.

Čo pre teba znamená rodina a hokej? Máš nejaké priority, podľa ktorých sa riadiš?

Keď som bol mladší, tak som všetok čas venoval hokeju, ktorý bol číslom jeden… no ako sa mi narodila prvá dcérka, tak sa prirodzene priority vymenili. Odvtedy viem, že rodina je to najdôležitejšie v mojom živote.

Voľný čas je u teba zrejme počas sezóny vzácnosťou. Čo v takých chvíľach robíš najradšej? A čím si rád vyplníš voľným čas mimo sezóny, keď ho je určite viac?

Keď prídem z nejakého tripu, tak sa veľmi teším na domov, rodinu… vyvalím sa na koberec, alebo posteľ a deti sa po mne váľajú, skáču. To sú tie najvzácnejšie, nezameniteľné chvíľky… V lete, keď som doma na Slovensku, tak idem rád s kamarátmi na partičku golfu… Sme dobrá partia a spolu s prírodou je to výborný prostriedok na očistenie hlavy a odreagovanie.

Sleduješ naše médiá a bulvár?

Keď si nájdem čas, rád sa informujem čo je nové na Slovensku.. Bulvár je súčasťou života a tak to aj beriem. Vie zviditeľniť osobu, no v niektorých situáciách dokáže aj ublížiť a zaťať do živého.

Veríš v pozitívnu zmenu v slovenskom hokeji, napriek tomu ako dopadli voľby na post prezidenta SZĽH?

Som pozitívne ladený človek a verím, že prídu lepšie časy…, že sa niečo zmení. Prídu svetlejšie časy, ale bude sa musieť začať so zmenami od základu, dať priestor mladým, kreatívnym ľuďom a odborníkom, ktorí by vedeli posunúť slovenský hokej dopredu. Ja nemám nič proti nikomu, určite ľudia čo boli doteraz v najvyšších funkciách v slovenskom hokeji urobili niečo, ale verím, že mladá skupina ľudí okolo Riša Lintnera by určite vedela urobiť niečo navyše…

Na záver by sme mohli pozvať čitateľov na tvoju oslavu so slávnym Stanley Cupom, ktorá sa uskutoční 21.8. v Trenčíne.

Rád by som pozval všetkých o 16h. na sídlisko Juh, odkiaľ začne Orange Stanley Cup tour 2015. Trasa povedie mestom a bude končiť na sídlisku Sihoť. Kamión pôjde veľmi pomaly, takže každý si bude môcť urobiť fotku s pohárom( podrobnosti o tejto trase budú uvedené v tlači). Na kamióne spolu so mnou budú zaujímaví ľudia, ktorí sa budú starať o zábavu.

Ďakujem za rozhovor Marián :o)

Otvorený list kapitánovi lode- Igorovi

29.11.2020

Milý pán Igor Matovič, kapitán lode Slovensko! S nesmiernou radosťou som si vypočula Vašu odpoveď na otázku: Keď príde na Slovensko očkovacia látka, dáte sa ako prvý zaočkovať, ako vzor všetkým, verejne spolu so svojou rodinou a následne aj s celou vládou? Hoci ste sa šalamúnsky vyhli časti odpovede, nevadí. Odpovedali ste sám za seba, čo bolo v podstate [...]

Ceduľovému šašovi z Trnavy došli tabuľky a transparenty, keď sa jedná o Kisku?

24.02.2020

Nebude štyridsať tlačoviek a protesty v Poprade, v ktorom vyvádzala pozemková mafia? Teraz sa opäť ukázala v celej nahote morálna hniloba tohto pomäteného ašpiranta na premiéra. Takýto selektívny je ten jeho boj proti zlodejinám, keď sa jedná o kamoša, s ktorým už zostavuje vládu. V takom prípade nevadí nič, aj keby ukradol celú Karpatskú kotlinu, no ak sa jedná [...]

Užitoční idioti, klamári, zlodeji a zradcovia by chceli vládnuť na Slovensku

17.02.2020

Masky padli dole a odkryli v celej kráse vredy spoločnosti. Nie je to zas tak dávno, keď sa na Slovensku udialo niečo, čo vyzlieklo celkom donaha šašov, poskokov cudzej mocnosti, klamárov, lúzrov, ktorí nie sú schopní legitímnou cestou získať moc v našej krajine… V tej dobe sa vo veľkom odkrývala ich morálna hniloba, stačilo len pozorne vnímať reakcie [...]

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

Inšpekcia bola podľa Zuriana vo veľmi zlom stave. Šutaj Eštok: Už nebudú nikoho kryť, Spišiak: Chaos pokračuje

18.04.2024 17:00

Kým podľa súčasného ministra vnútra Šutaja Eštoka (Hlas) sa všetko, o čom hovoril, ukázalo ako pravda a na vine sú bývalé vlády, podľa exministra Mikulca a poslanca Spišiaka sme sa nedozvedeli nič.

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.

Mŕtvy v banke

O pôžičku v banke "žiadal" mŕtvy. Podpíš to, strýko! vyzývala ho neter

18.04.2024 16:00

Banku v Brazílii navštívil nezvyčajný zákazník. Sedel na invalidnom vozíku, nehovoril, padala mu hlava, ale jeho neter tvrdila, že strýko si chce zobrať pôžičku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 607321x
Priemerná čítanosť článkov: 15982x

Autor blogu

Kategórie