Založ si blog

Keď Slovensku ďakuje za pomoc Jaceňuk s Porošenkom, hanbím sa. . .

Je mi ľúto, ale bez poukazovania na hnilobu v dnešnom svete to proste nejde. Správať sa k ostatným s úctou, pokorou a láskyplne ešte neznamená všetko im dovoliť. Zločincom nesmie byť dovolené prosperovať. Ministerstvo zahraničia SR len nedávno odovzdalo humanitárnu pomoc v hodnote 42.400 eur predstaviteľom dvoch nemocníc v Užhorode a jednej neziskovej organizácii pre detské domovy. No Ukrajine v prvom rade pomáhame s dodávkami lacného plynu… Ono je vždy veľmi pekné a milé nazvať niečo humanitou, láskavosťou, ale týmito krásnymi slovami sa v dnešnom svete lží môže označiť aj napomáhanie zločincom a vrahom vlastného národa.

Obávam sa, že naša nedávna humanitárna pomoc nenájde toho správneho adresáta. Ľudí z Novorosie, ktorí sa stali terčom vlastnej ukrajinskej vlády len kvôli svojim hlbokým presvedčeniam v srdci, ktoré neladili s tým, čo si priala zločinecká banda. Ospravedlňujem sa, ale naozaj mám problémy nazvať tú nacistickú chuntu z Kyjeva, ktorá sa nelegálne dostala k moci vládou. Rovnako mi vadí pomyslenie na to, že Slovensko podporuje tých zločincov, ktorí odrezali východ krajiny od dodávok energií, dôchodkov, či sociálnych dávok. Silno pochybujem o tom, že by sa tá naša humanitárna pomoc dostala práve do týchto postihnutých oblastí, ktoré to skutočne potrebujú. Tie predsa ukrajinská armáda bombardovala hlava nehlava… deti, ženy, starci… všetko jedno.

Pokiaľ viem, tak Užhorod sa nachádza na západe krajiny, tá časť nebola bombardovaná. Myslím, že i naším nemocniciam by sa zišli také peniaze na nákup prístrojov. Či tie naše sú už super moderné, všetko v zdravotníctve klape ako švajčiarske hodinky, takže my môžeme byť humanisti a pomáhať susedom? Nie, že by som bola taká necitlivá a nedokázala pomáhať susedom, ale rovnakú pomoc predsa potrebuje aj naše zdravotníctvo. Čo sa týka detských domovov, tak pevne verím, že aspoň tam sa nejaká časť sumy dostane skutočne k tým, ktorí ju naozaj potrebujú. No viem, že na Ukrajine sa peniaze prepadajú rovno do pekla, rozkradnuté pažravou bandou.

Pred pár dňami som sa stretla na besede s ruským spisovateľom, politikom a blogerom Nikolayom Starikovom, autorom knihy Geopolitika, ktorá bola nedávno preložená do slovenčiny. Ohľadne našej pomoci Ukrajine s dodávkami plynu to pomenoval jasne a presne. Aj vďaka tomuto nášmu „veľkolepému“ kroku sa predlžuje vojna na Ukrajine. Taká je pravda a je naozaj veľmi dôležité si to uvedomiť. Pochybujem o tom, že by si mnohí z vás priali, aby sa Ukrajina aj naďalej uberala cestou deštrukcie, pod vedením súčasnej vlády… riadenej z Washingtonu. Ukrajina je typický príklad usporiadania súčasného sveta, v ktorom pre zopár zmagorených nenažrancov trpia milióny ľudí.

Ohľadne spusteného rezervného toku plynu na Ukrajinu som si neraz kládla nasledujúce otázky: Je Slovensko nejaká plynárenská veľmoc, že môžeme poskytovať Ukrajine plyn za nižšie ceny ako Rusko? Neprúdi v tom potrubí stále ten istý ruský plyn, ktorý sa len vo Veľkých Kapušanoch pekne otočí nazad na Ukrajinu? Žijeme v Kocúrkove? Ten istý plyn, ktorý nám dodáva Rusko je pre Ukrajinu lacnejší, až keď sa otočí na slovenskom území? Požehnal nás sám Kristus, že vieme robiť takéto zázraky? (podľa mojich informácií, Slovensko platí za mernú jednotku 232 dolárov a Rusko ponúklo Ukrajine cenu 212 dolárov).

V čích rukách sú špagáty, ktorými sa poťahuje našou vládou? Obávajú sa, že by nám tí poťahovači zorganizovali podobný majdan ako v Kyjeve, ak by neplnili ich rozkazy? To dáva celkom zmysel… spomínam si, že nám nedávno vyslovil veľké ďakujem za rezervný tok plynu šéf amerického veľvyslanectva na Slovensku Liam Wasley. Mohol to aj celé na rovinu povedať, že nám ďakujú za to, že sme takí super skvelí vazali a poctivo plníme ich rozkazy. Toto bol ďalší bolestivý kopanec do suverenity našej krajiny. Som presvedčená o tom, že rozkaz prišiel spoza mláky.

Čas plynie a pravda sa pomaly ale isto začína predierať na povrch… Práve v geopolitike je zakódovaný najväčší karmický dlh ľudstva, preto práve do nej treba vnášať čo najviac svetla, pochopenia, pravdy.Dovoľme sami sebe nahliadať pod povrch a vidieť skutočnosti v pravom svetle, nie obalené tou hromadou krásnych, humánnych slovíčok o nezištnej pomoci. Štruktúry moci musia byť videné presne také, aké sú… Zdegenerované a choré…

Otvorený list kapitánovi lode- Igorovi

29.11.2020

Milý pán Igor Matovič, kapitán lode Slovensko! S nesmiernou radosťou som si vypočula Vašu odpoveď na otázku: Keď príde na Slovensko očkovacia látka, dáte sa ako prvý zaočkovať, ako vzor všetkým, verejne spolu so svojou rodinou a následne aj s celou vládou? Hoci ste sa šalamúnsky vyhli časti odpovede, nevadí. Odpovedali ste sám za seba, čo bolo v podstate [...]

Ceduľovému šašovi z Trnavy došli tabuľky a transparenty, keď sa jedná o Kisku?

24.02.2020

Nebude štyridsať tlačoviek a protesty v Poprade, v ktorom vyvádzala pozemková mafia? Teraz sa opäť ukázala v celej nahote morálna hniloba tohto pomäteného ašpiranta na premiéra. Takýto selektívny je ten jeho boj proti zlodejinám, keď sa jedná o kamoša, s ktorým už zostavuje vládu. V takom prípade nevadí nič, aj keby ukradol celú Karpatskú kotlinu, no ak sa jedná [...]

Užitoční idioti, klamári, zlodeji a zradcovia by chceli vládnuť na Slovensku

17.02.2020

Masky padli dole a odkryli v celej kráse vredy spoločnosti. Nie je to zas tak dávno, keď sa na Slovensku udialo niečo, čo vyzlieklo celkom donaha šašov, poskokov cudzej mocnosti, klamárov, lúzrov, ktorí nie sú schopní legitímnou cestou získať moc v našej krajine… V tej dobe sa vo veľkom odkrývala ich morálna hniloba, stačilo len pozorne vnímať reakcie [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:57

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 607278x
Priemerná čítanosť článkov: 15981x

Autor blogu

Kategórie