Založ si blog

Zastavte to páni, ak ste skutočne Slováci

Tento otvorený list ihneď po publikovaní posielam pánovi premiérovi Pellegrinimu a primátorovi mesta Trenčín Richardovi Rybníčkovi.

 

Vážení vyššie uvedení páni!

Som Slovenka, rodená Trenčianka a je mojou morálnou povinnosťou chrániť to, čo milujem. Slovensko, i mesto Trenčín. Len nedávno som sa dopočula, že má byť v mojom rodisku inštalovaný pamätník na počesť pamiatky Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Autorom diela má byť „umelec“ Peter Kalmus. Skutočne nechcem pána „umelca“ urážať, znevažovať, či súdiť. Ja nie som sudca, ale za tohto podivína hovoria jasnou rečou jeho činy.

„Po ovocí ich poznáte…“

Pán Kalmus sa nahý fotí na sochách, pred pamätníkmi, ničí pomníky vojakov, ktorí padli pri oslobodzovaní našej vlasti. Jedného z našich najväčších velikánov, autora spisovnej slovenčiny- Ľudovíta Štúra nazval odporným antisemitom. To je pľuvanec do tvárí pravých Slovákov, ktorí si vážia obrovský prínos Ľudovíta Štúra pre Slovensko. A práve na Štúrovom námestí má byť inštalovaný pamätník pána vagabunda. Je to náhoda?

V mojich očiach pán Kalmus nie je žiadnym Slovákom. Je to človek, ktorý systematicky ničí našu kultúrnu identitu a šliape po našich dejinách. Ničením pamätníkov pána Biľaka, Tisa a iných. Nech už tí páni boli akýkoľvek, robili čokoľvek, boli, sú a budú súčasťou našich dejín… a pán Kalmus svojimi činmi neustále v Slovákoch oživuje pocity viny a nenávisti v naše dejiny, identitu a tým tieto negatívne emócie ukotvuje v kolektívnom vedomí. MY, praví Slováci musíme naše dejiny pochopiť, prijať, aj si odpustiť chyby. Každý robí chyby… niet krajiny na svete, kde ľudia ako kolektív neurobili žiadne chyby.

Pán Kalmus  je teraz veľký hrdina, aktivista, ktorý sa búri proti komunizmu, strháva symboly- kosák a kladivo. A pán nežil za socializmu? Vtedy bol tichučko ako taká voška pod chrastou. Teraz je hrdina, teraz polieva pamätníky farbou. Vtedy  sa mal činiť pán Kalmus, ak tá jeho nenávisť bola taká veľká a úprimná. Sa bál? Teraz je hrdina, lebo má za sebou mocných ľudí, ktorí ho nenechajú zavrieť.

Úprimne mi je ľúto akéhokoľvek zmareného života. Akéhokoľvek, aj zmarených životov Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. No prekáža mi enormné spolitizovanie, traumatizovanie národa, umelé udržiavanie tohto „míľnika“, ktorý zjavne ešte nesplnil zámer, kvôli ktorému bol spustený. Vražda ešte nebola objasnená a už sa stavajú pamätníky, dávajú sa vyznamenania. Podobný pamätník už majú obyvatelia Košíc, a tiež je autorom spomínaný przniteľ Kalmus. Koľko ich ešte bude po celom Slovensku? Kedy sa to zastaví? Až keď bude pamätník aj v obci Havranec, ktorá má 11 obyvateľov?

Vážení páni, zastavte toto systematické šliapanie po našej kultúrnej identite i slovenskej duši.

 

Vopred ďakujem za odpoveď. S úctou Michaela Michelová, Trenčín

Odoslané:

Primátorovi mesta Trenčín Richardovi Rybníčkovi

malvina.vassova@trencin.sk

premiérovi SR Petrovi Pellegrinimu

premier@vlada.gov.sk

Otvorený list kapitánovi lode- Igorovi

29.11.2020

Milý pán Igor Matovič, kapitán lode Slovensko! S nesmiernou radosťou som si vypočula Vašu odpoveď na otázku: Keď príde na Slovensko očkovacia látka, dáte sa ako prvý zaočkovať, ako vzor všetkým, verejne spolu so svojou rodinou a následne aj s celou vládou? Hoci ste sa šalamúnsky vyhli časti odpovede, nevadí. Odpovedali ste sám za seba, čo bolo v podstate [...]

Ceduľovému šašovi z Trnavy došli tabuľky a transparenty, keď sa jedná o Kisku?

24.02.2020

Nebude štyridsať tlačoviek a protesty v Poprade, v ktorom vyvádzala pozemková mafia? Teraz sa opäť ukázala v celej nahote morálna hniloba tohto pomäteného ašpiranta na premiéra. Takýto selektívny je ten jeho boj proti zlodejinám, keď sa jedná o kamoša, s ktorým už zostavuje vládu. V takom prípade nevadí nič, aj keby ukradol celú Karpatskú kotlinu, no ak sa jedná [...]

Užitoční idioti, klamári, zlodeji a zradcovia by chceli vládnuť na Slovensku

17.02.2020

Masky padli dole a odkryli v celej kráse vredy spoločnosti. Nie je to zas tak dávno, keď sa na Slovensku udialo niečo, čo vyzlieklo celkom donaha šašov, poskokov cudzej mocnosti, klamárov, lúzrov, ktorí nie sú schopní legitímnou cestou získať moc v našej krajine… V tej dobe sa vo veľkom odkrývala ich morálna hniloba, stačilo len pozorne vnímať reakcie [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 606491x
Priemerná čítanosť článkov: 15960x

Autor blogu

Kategórie