Založ si blog

Slobodný otrok. ..

Srdce chce spievať, no guľa na nohe ťa ťaží? Vidíš svet postavený na lžiach, v ľudskej krvi vykúpaný? Kroky v tme sú neisté, občas reťaz zaštrngá… Prišiel si tvoriť, prišiel si žiť, prišiel si ľudstvu srdce k nohám položiť a predsa … plazíš sa v blate a cestu z neho nevidíš? Oklamali ťa! Podviedli! Okradli! Učili ako máš žiť a popri tom na ruky okovy dávali. Naučili ťa strachu, neistote, do hlavy klamstvá vtĺkali, nech poslušný otrok z teba sa stane. Proti elite nech sa nebúri!

Lietať s guľou na nohe? Vari sa to dá? Spútali ťa mamonom, systémom nespravodlivým, v ktorom bohatí bohatnú a z chudoby odpad sa stane. No ja vidím, že ty si sa stále nepoddal – otrok slobodný!… Vidím, že stále trepoceš krídlami. Oni sú nádejou, vierou, snami. Koľko krát spadol si, koľko krát krvavé slzy zaliali tvoju tvár… no vždy si opäť vstal a dôveru v seba niekde našiel.

Slovensko, Európa, Zem… domovina tvoja nádherná! Vonia ti toľkými lesmi, v ktorých sa šťastný túlaš. V tých momentoch okovy nemáš, cítiš sa slobodný a veríš, že vzlietnuť môžeš do výšin. Si všetko a predsa nič. Si jesenným vetrom, ktorý rozfúkal ti vlasy, stal si sa lesom, či vtákom a v nepatrnom okamžiku môžeš obletieť celý svet. Tvojim zrakom sa v tých chvíľach stáva srdce, ktoré nikdy nezradí.

Túžiš precitnúť a objaviť sa v novom svete, v ktorom neklamú ťa o prosperite. O spravodlivých vojnách, po ktorých krajiny menia sa na popol a duše ľudí čierne plátno zahalí. Sú mŕtvi? Možno. Nádej stratili… oklamal ich ten, ktorý im pomáhať mal… Brat, priateľ. Zradil ich človek!Do chrbta dýku vrazil, čepeľ nemilosrdne, chladne otočil… Ľudstvo strachom k neexistujúcemu nepriateľovi otrávil.

Nie, nepáči sa ti to… Bezmocnosť kriví tvoju čestnú tvár. Pozeráš na svet, v ktorom zradcovia rozkradli i tvoju vlasť. Túžiac po moci, kontrole… celkom zabudli, že sme rodina a ruky aj na pohladenie máme. Zničili všetko čo sa zničiť dalo… prinútili ťa zapudiť to vzácne, zdravé čo sa doma pestovalo, aby ti potom cudzie nekvalitné omrvinky podstrčili. Srdce ti kričí, búri sa a na perách neviditeľná otázka visí: Kde sa to v nás berie? Toľko zloby, toľko beznádeje, toľko nenávisti?

Tvoj priateľ, tvoj spojenec v tebe mlčí? Utíš sa, nech môžeš začuť jeho vzácny hlas, ktorý do ticha zakričí: „Snívať, či fantazírovať už dnes nestačí! Na to máš nohy, aby si si vlastnú cestu vyšliapal. Povedz človek, vieš čo chceš? Vieš kam tvoje kroky vedú? Sú ušľachtilé, čestné, láskavé? Ak odpoveď áno znie, tak vedz že veľkých pomocníkov pri sebe máš. Kráčaj vpred krok za krokom, sny spoj s tvrdou prácou… nemysli na cieľ, lež na cestu, ktorá k nemu vedie. Nech z cesty cieľ sa stane! A ja…budem pri tebe stále oddane stáť. Lebo vedz otrok slobodný, ja som v teba nikdy vieru nestratil!“

Otvorený list kapitánovi lode- Igorovi

29.11.2020

Milý pán Igor Matovič, kapitán lode Slovensko! S nesmiernou radosťou som si vypočula Vašu odpoveď na otázku: Keď príde na Slovensko očkovacia látka, dáte sa ako prvý zaočkovať, ako vzor všetkým, verejne spolu so svojou rodinou a následne aj s celou vládou? Hoci ste sa šalamúnsky vyhli časti odpovede, nevadí. Odpovedali ste sám za seba, čo bolo v podstate [...]

Ceduľovému šašovi z Trnavy došli tabuľky a transparenty, keď sa jedná o Kisku?

24.02.2020

Nebude štyridsať tlačoviek a protesty v Poprade, v ktorom vyvádzala pozemková mafia? Teraz sa opäť ukázala v celej nahote morálna hniloba tohto pomäteného ašpiranta na premiéra. Takýto selektívny je ten jeho boj proti zlodejinám, keď sa jedná o kamoša, s ktorým už zostavuje vládu. V takom prípade nevadí nič, aj keby ukradol celú Karpatskú kotlinu, no ak sa jedná [...]

Užitoční idioti, klamári, zlodeji a zradcovia by chceli vládnuť na Slovensku

17.02.2020

Masky padli dole a odkryli v celej kráse vredy spoločnosti. Nie je to zas tak dávno, keď sa na Slovensku udialo niečo, čo vyzlieklo celkom donaha šašov, poskokov cudzej mocnosti, klamárov, lúzrov, ktorí nie sú schopní legitímnou cestou získať moc v našej krajine… V tej dobe sa vo veľkom odkrývala ich morálna hniloba, stačilo len pozorne vnímať reakcie [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 606454x
Priemerná čítanosť článkov: 15959x

Autor blogu

Kategórie